השתלות שיניים כיום הן תוצאה של רפואת שיניים מתקדמת שנעזרת באמצעים טכנולוגים מתקדמים ושומרת על פה בריא ואסתטי
מה המשמעות של השתלת שיניים?
אומרים שחיוך זה קו עקום שמיישר הכל. מצד שני, במקרים בהם החיוך שלנו חושף מראה פחות אסתטי או לקות בריאותית המתחוללים לנו בתוך הפה, לעתים השתלת שיניים היא הליך רפואי מתבקש, והיום יותר מתמיד, מאפשרת לנו הרפואה להשתמש באמצעים יעילים מאד, עמידים, ואסתטיים.
כשהשיניים שלנו מתחילות לנשור או חלילה להירקב, ואפילו במקרה של עששת או מחלות חניכיים, השתלת שיניים היא הפתרון המומלץ ביותר הודות לשתלים דנטליים שמושתלים על עצם הלסת בשורש השן, ומקבעים את שורש השן לעצם הלסת. לאחר קיבוע השתל, מתבצע הליך הציפוי בו מצפים את השתל במרקם חרסינה דמוי שן מצד אחד, ועמיד מצד שני.
עד שמגיעים לתוצאה הסופית, לשיניים יפות ואסתטיות, חשוב לדעת שמדובר בתהליך די ארוך שיכול לקחת מספר חודשים והוא מורכב ממספר שלבים.
בשלב הראשון ממש כמו שאנחנו קונים רהיט גדול לבית, גם בטרם אנחנו משתילים שיניים חדשות, אנחנו צריכים לקחת מידות ולבחון איפה השתלים יכנסו לנו לפה ובאיזה אזור בדיוק. את זאת נדע הודות לצילום חלל הפה שגם יעזור לנו לבחור את השתלים הרצויים לנו כי המבחר בהחלט גדול, ולכל שתל מאפיינים שונים.
בשלב השני משתילים את העצם במידה והמטופל סובל מעצמות שיניים רופפות או משחיקה שלהן. שלב זה כאמור, יתבצע במקרים מאד ספציפיים הדורשים תוסף כירורגי.אחרי שחיכינו מספר חודשים שעצמות השיניים יתאחו, בשלב השלישי, סוף סוף משתילים את השתלים הדנטליים. שלב זה הוא הליך כירורגי רגיש ונתון לאופי פעולה שונה אצל כל מטופל. לעתים המטופל יתבקש לחכות מספר חודשים עד להתקבעות השתלים ועל כן, יצטרך להתחדש בשיניים תותבות באופן זמני. מנגד, אם ההשתלה מתבצעת באופן משביע רצון בו אין התנגדות לשתל, כתר השן החדשה העשוי ממתכת יכול כבר להתברג בפה שלנו באופן מידי ולאחריו מתבצע הציפוי. ברוב המקרים תהליך ההשתלה יכול להתבצע בטיפול אחד וללא תופעות לוואי מיוחדות.
דברים חשובים שצריך לדעת
ההליך הרפואי הוא הליך כירורגי לכל דבר, שמחייב הרדמה מקומית של חלל הפה. בכל הליך כירורגי קיימת מידה של סכנה ובמקרים נדירים אפילו סיבוכים. יחד עם זאת, הרפואה ורפואת השיניים בפרט מתקדמת כל שנה בצעדי ענק, באמצעות חומרים ועזרים טכנולוגיים שמשפרים את איכות הליכי טיפולי השיניים הכירורגים והשתלות השיניים ומצמצים נזקים אופציונליים עד לכדי לא קיימים.
אז איך ניתן לקיים שגרה רגילה בזמן שיש לנו שתלים בשיניים ורקמות חניכיים תפורות?
התהליך דורש מעט התאמות – חשוב לדעת שאם החלטתם להתחיל תהליך השתלות שיניים, אתם עומדים בפני ימים מעט מאתגרים, לפחות בימים הראשונים לאחר כניסת השתלים.
מה המשמעויות? לאחר ההשתלה, אנו נאלצים לשנות את הרגלי התזונה שלנו, לאכול דברים לעיסים פחות ורבים יותר. אנו ממליצים גם להחליף את מברשת השיניים למברשת רכה יותר, בייחוד אם בוצעה השתלת עצם. השתרשות (קליטת השיניים בפה) השתלים היא קריטית שכן, לעיסה גסה מדי יכולה בהחלט לחבל בתהליך.
אל חשש! הדבר בר חלוף, רוב המטופלים כבר יכולים לחזור לשגרה מלאה לאחר שבועיים אבל עדיין נדרשת מודעות למה שנכנס לפה, ולהיות ערניים לכל תופעת לוואי שעלולה לצוץ.